Geroosterde asperges met Ventresca

Bereidingstijd: 0-30 minuten 4 personen heerlijk licht gerecht voor lunch of diner

Ingrediënten;

12 witte asperges

6 eetlepels hazelnootolie

2 eetlepels witte wijn azijn

2 theelepel honing

Peper en zout naar smaak

2 blikjes Zallo Ventresca de Bonito

Kleine viooltjes voor kleur en vrolijke smaak

4 scharreleieren

 

Bereidingswijze;

Zorg voor een ruime pan met water beetje zout en azijn en laat dit water koken.

Schil de asperges en snijdt het kontje een centimeter van het einde af. Leg de asperges rauw op een hete grilpan of BBQ en rooster ze aan alle kanten, ze hoeven zeker niet gaar te worden. Maak in de tussentijd de dressing door de hazelnootolie, witte wijn azijn en de honing goed te mengen. Maak eventueel op smaak met zout en peper. Leg de warme asperges in de dressing, je mag ze heel laten of in drieën snijden. Pocheer  de eitjes in het ruim kokende water voor ongeveer 2 minuutjes. Maak het bord op met de asperges, de Ventresca en de viooltjes, maak het af met het gepocheerde eitje….. ogen dicht en genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *