Maisbrood met sardinesboter

Bereidingstijd: 10-20 minuten voor 4 personen voor bij de lunch/brunch

Ingrediënten;

2 blikjes Nuri Sardines in olijfolie

½ bosje peterselie

Sap en rasp van een citroen naar smaak

2 eetlepels kappertjes

1 rode ui, 75 gram zwarte olijven zonder pit

50 gram zachte roomboter, 4 dikke plakken maisbrood

Vers gemalen peper,75 gram veldsla

 

Bereidingswijze;

Steeltjes van de peterselie verwijderen, kappertjes en peterselie fijn hakken. Citroen schoonboenen en de schil raspen. Citroen uitpersen. Ui in dunne ringen snijden. Graatjes uit de sardines verwijderen. In een kom de sardines en de boter met een vork fijnprakken, citroenrasp, kappertjes en peterselie erdoor mengen. Citroenrasp en peper naar smaak. De sneden brood royaal besmeren met de sardinesboter en afmaken met de uiringen, veldsla en zwarte olijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *