Salade Nicoise maar dan anders

Bereidingstijd ca 15 minuten, 4 personen heerlijk licht gerecht voor lunch of diner

Ingrediënten;

3 blikjes Bonito del Norte (witte tonijn)

1 in fijne ringetjes gesneden rode ui

250 gram spinazie, gewassen en zonder steeltjes

300 gram witte bonen, gewassen en uitgelekt

150 gram cherrytomaatjes gehalveerd

80 gram kalamata olijven met pit

4 hardgekookte eieren, in vieren gesneden

Voor de dressing; 125 ml olijfolie, 60 ml citroensap, knoflookteen geperst, 1 theelepel blaadjes citroenthijm vers, anders gewone thijm, 2 theelepels Dijon mosterd, Beetje rietsuiker

 

Bereidingswijze;

Maak de dressing, en doe alle ingrediënten in een kom, meng alles voorzichtig door de dressing en verdeel dit over vier mooie diepe borden. Eet smakelijk met de net even anders Salade Nicoise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *